Under Armour SlipSpeed ​​​​е хибридна обувка за тренировка и ежедневна употреба с уникална, гъвкава  област при петата, която позволява без усилие да преминавате от тренировъчен режим към ежедневен. В тренировъчен режим моделът SlipSpeed ​​​​е създаден, да бъде гъвкав, справяйки се с лекота във всяка ситуация. От умерени силови тренировки до аеробни упражнения и дори кратки бягания.

В режим за ежедневно ползване маратонката е проектирана да осигури несравним комфорт. Междинна средна подметка SlipSpeed ​​с дебелина 2мм е направена от същата лека, но издрържлива пяна Flow, която се намира в маратонките Under Armour Velociti Wind 2 и Velociti Elite. Пяната Flow е достатъчно издрържлива и здрава, и не е необходима допълнителна гума за стабилност. Подсилената мрежеста горна част има участъци, предназначени за по-добра вентилация.  Ходилата са разположени в Iso-Chill материя, удобна за тренировка независимо от това дали имате чорап или не. Системата BOA Fit с 12-точкова система за стабилност държи обувката „на място“ по време на тренировка. SlipSpeed ​​​​може да се пере в пералня, в специална торба, предназначена за пране на спортни обувки.

 По време на тренировка платформата на средната подметка е достатъчно стабилна, за да се справи с упраженения като мъртва тяга и клекове. Също така, обувките предлагат сцепление и защита за най-експлозивните тренировки.

Ако търсите спортна обувка, достатъчно универсална, за да се справите с различни тренировки във фитнеса и различни предизвикателства в ежедневието, тогава SlipSpeed ​​​​е идеалният избор за вас.